Sommarjobb för ungdomar / 2023 / Nynäshamn - Lejonet & Björnen / Hamnbageriet - Portal för inkommande ansökningar

SOMMARJOBB FÖR UNGDOMAR - 2023 NYNÄSHAMN

Välkommen till portalen där du har möjlighet att ansöka om sommarjobb till Lejonet & Björnen samt Hamnbageriet. Båda butikerna är belägna vid hamnbodarna i Nynäshamn. Under sommarsäsongen är det trevliga hamnområdet välbesökt av ett stort antal lokalinvånare och turister. Många av dessa personer brukar passa på att köpa glass och fika när de besöker hamnområdet. Butikerna tillhör det familjeägda aktiebolaget EM GLASS & BAGERI AB, varav den första butiken öppnades år 1986. Sedan dess har flertal ungdomar fått chansen att ta det första steget in i arbetslivet. Läs mer om sommarjobbet genom att klicka på rubrikerna nedan.

För många unga medarbetare är detta deras första arbetsplats. Om man har tidigare arbetslivserfarenhet är det självklart meriterande. Men det mest betydelsefulla är de personliga egenskaperna. I synnerhet efterfrågas följande:

 • KÄNSLA FÖR SERVICE - Intuitivt kunna hälsa på kunden och effektivt hjälpa hen. Meriterande är även skicklighet på merförsäljning.
 • BEKVÄMLIGHET MED SOCIAL INTERAKTION - För att du ska trivas, är en viktig förutsättning att du känner dig bekväm att prata med kunder. Om du exempelvis har social fobi avrådas just denna tjänst.
 • STRESSTÅLIGHET - Kunna hantera stressiga situationer utan att förlora kontrollen.
 • ANSVARSFULLHET - Alla medarbetare hjälper varandra. Därmed är det viktigt att du kan komma i tid, närvara vid planerade arbetspass och genomföra arbetsuppgifterna korrekt.
 • VÄRDESÄTTNING AV TEAMWORK - För att upprätthålla en trevlig arbetsmiljö för alla medarbetare måste vi visa respekt till varandra.

För att kunna ansöka bör du vara mellan 15-19 år och bo i Nynäshamn med omnejd.

För oss är dett vitkigt att motverka diskriminering och skapa förutsättningar för lika rättigheter på arbetsplatsen. Under rekryteringsprocessen följer vi lag 2008:567. Denna lag innebär att alla bör ha likadana rättigheter till arbete oavsett exempelvis: könsidentitet, etnisk bakgrund, religiös åskådning, sexuell läggning.

Arbetstiderna är förlagda och schemat sträcker sig från början av Juni till slutet av Augusti 2023.

Den intensiva högsäsongen är under Juni, Juli och Augusti. Då behövs medarbetare allra mest. Vanligtvis får man 3-4 stycken arbetspass per vecka. Man bör kunna arbeta minst 1-1½ månad. Självklart förstår vi också att ni har sommarlov och vill unna er av ledigheten. Därmed planeras schemat tillsammans. Arbetspassen kan spridas ut över sommarlovet eller under en intensiv period. Under högsäsongen finns det många arbetspass/skift varje dag. Morgonpasset kan till exempel börja kl.08:30 medan det sista kvällspasset avslutas kl.22:30 (Undantag för de som är 15 år).

Lågsäsong brukar vara under månaderna April, Maj och September. Då ges även möjlighet till extra arbetspass om man känner för det under röda dagar och helger (utöver sommarjobbet).

Företaget är medlem i branschorganisationen Visita. Lön ges enligt standardiserat kollektivavtal Visita/HRF. För dig som blir anställd innebär det flera fördelar såsom:

 • Du får högre lön till skillnad från en kommunal sommarjobbsanställning. Lönen utgår från din ålder.
 • Du får OB-ersättning.
 • Du får semesterersättning.
 • Du får försäkring på Fora.
 • Du får pengar för din pension.
 • För varje säsong höjs lönerna.
 • Du får arbetslivserfarenhet och referenser inför framtida arbetsplatser.
 • Du lär känna nya trevliga medarbetare.
 • Lönerna utbetalas varje månad den 25:e.

Innan ett eventuellt anställningsavtal skrivs på får du provjobba med ersättning. Då får du och vi se om arbetsplatsen lämpar sig dig.

Klicka gärna på HRF:s och Visitas dekaler nedan för att finna oss i deras register med bra arbetsplatser som har schysta villkor.

FORMULÄR FÖR ANSÖKAN

Nästa steg är att fylla i och skicka din ansökan om sommarjobb. Dock så rekommenderas det starkt att du läser igenom och förstår samtlig av ovanstående information innan du går vidare. Fundera även på vilken tjänst som skulle passa dig mest. Sommarjobben som erbjuds är:

 • Butikssäljare i Lejonet & Björnen
 • Cafébiträde i Hamnbageriet
 • Disk/Lagerhantering (leverans, lager, disk, etc.)

Urval kommer att ske löpande. Rekryteringsprocessen ser ut som följande:
Insamling av ansökningar ➔ Urval ➔ Kontakt gällande ansökningens status ➔ Eventuell intervju ➔ Provjobb och introduktion ➔ Anställning

Vid frågor är ni varmt välkomna att kontakta ansvarig rekryterare via: info@hamnbageriet-nynashamn.se.

Lycka till!

Copyright © 2023 | EM GLASS & BAGERI AB

Lejonet & Björnen

Hamnbageriet

sv_SE